logo

Villkor

Kursanmälan

Anmälan sker i första hand via hemsidan – “Kursstarter”. Ihop med anmälan godkänner Du våra Allmänna villkor & Betalningsvillkor och din anmälan är bindande och gäller från och med det datum du erlagt 10% handpenning (ihop med anmälan) alternativt fått och betalat anmälningsavgiften via faktura från oss.

Intyg och diplom

Kursintyg erhålls efter grundkurser i OptimumTräning och OptimumMind. OptimumTränardiplom erhålls efter fullföljande av alla 5 steg i Diplomerad OptimumTränarutbildningen samt inlämnande av samtliga kundfall och godkänd examination.

Kursintyg/Diplom mailas ut efter godkänd utbildning. 

Förkunskapskrav

För grundkursen i OptimumTräning® och utbildningen till Diplomerad OptimumTränare® krävs inga förkunskaper, däremot kan det upplevas lättare att följa med i utbildningen om man har grundläggande kunskaper inom anatomi.

För grundkursen i OptimumMind® och utbildningen till Diplomerad OptimumMind-Coach krävs ingen förkunskap.

Filmning, fotografering eller ljudinspelning

Filmning, fotografering eller ljudinspelning är inte tillåten utan skriftligt tillstånd från Optimumkliniken.

Rättigheter

Optimum Scandinavia AB är ägare till konceptet OptimumMetoden® och alla immateriella rättigheter som omfattas av konceptet, inklusive men inte begränsat till upphovsrätt till kursmaterial, bilder, filmer (även filmer tagna under utbildningar) m.m. samt varumärkena OptimumMetoden®, OptimumMind®, OptimumTräning® och OptimumTränare®.

Du som kursdeltagare och framtida tränare i OptimumMetoden® erhåller en rätt att använda materialet i din behandling och träning av dina kunder/patienter. Det är förbjudet att i övrigt och utan föregående skriftligt tillstånd av Optimum Scandinavia AB kopiera, publicera eller på annat sätt distribuera eller tillgängliggöra kursmaterial eller annat material erhållet från Optimum Scandinavia AB.

Du får inte heller överlåta materialet till annan eller låta annan utnyttja det.

Optimum Scandinavia AB har vidare ensamrätt att utbilda och diplomera tränare och coacher i OptimumMetoden®, OptimumTräning® och OptimumMind®. Det är således förbjudet för dig som kursdeltagare och tränare att själv utbilda nya tränare och coacher i OptimumMetoden®, OptimumTräning® eller OptimumMind® och att använda kursmaterial och annat material tillhandahållet av Optimum Scandinavia AB i sådant syfte utan föregående skriftligt tillstånd från Optimum Scandinavia AB.

Den som begår intrång i Optimum Scandinavia ABs immateriella rättigheter riskerar att få betala skadestånd samt vid grova fall riskerar denne böter och fängelse.

Klädsel

Medtag träningskläder och träningsskor till Grundkurs i OptimumMetoden® och Diplomerad OptimumTränare®.

För kurser i OptimumMind® krävs ingen specifik klädsel.

Förtäring/Mat

Kaffe, té och lättare fika ingår under samtliga utbildningsdagar under för- och eftermiddagen.

Lunchpaus på 1h hålls ca kl. 12.30-13.30, lunch ingår inte. Det finns kyl, frys, mikro och spis för förvaring och uppvärmning av egen medhavd mat. Det finns också en buffélunchrestaurang ca 5 min:s gångväg från Optimum-kliniken.

Boende

Hittas lättast via trivago.se/booking.com – sök på Borås. Hotell som tidigare kursdeltagare uppskattat är Scandic Plaza, Quality Hotel Grand, Solhem Park. Comfort Hotel Jazz och Best Western ligger nära en nattklubb där ljudnivån kan bli störande på helgerna.

Parkering utanför Optimum-kliniken

Det finns gratis parkering utanför Optimum-kliniken samt utanför AD-bildelsbutik som är tvärsöver gatan från Optimum-kliniken.

Våra digitala tjänster

Vi erbjuder vissa digitala/online-tjänster mot en avgift. Vi vill göra Dig uppmärksam på att vi inte kan ta ansvar för händelser utanför vår kontroll, såsom dataförlust eller om tjänsten av någon anledning upphör att fungera. Därför uppmanar vi Dig som användare att själv ansvara för att säkerhetskopiera det som anses vara viktigt. Vi vill också informera om att våra digitala/online-tjänster inte är berättigade till någon form av återbetalning.

Vi använder OptimumOnline-abonnemangssystemet för att säkerställa högsta kvalitet i våra OptimumTränares arbete och för att tillhandahålla effektiva träningsprogram till våra kunder. Inom ramen för detta abonnemang ingår även en förmån för våra betalande OptimumTränare: möjligheten att synas på vår karttjänst, vilket är en del av abonnemanget utan extra kostnad.

Ansvarsfriskrivning

Ansvarsbegränsning för Kurser – Optimum Scandinavia AB tar inget ansvar för personskador, förlust eller skada på egendom som kan uppstå under deltagande i våra kurser. Deltagare uppmanas att följa alla säkerhetsinstruktioner och använda lämplig utrustning där så krävs. Genom att delta i våra kurser, godkänner du att du deltar på egen risk.

Ändringar i Villkor

Optimum Scandinavia AB förbehåller sig rätten att när som helst ändra dessa villkor. Alla ändringar kommer att publiceras på vår hemsida. Vi rekommenderar att du regelbundet besöker vår hemsida för att hålla dig uppdaterad om eventuella ändringar. Fortsatt användning av våra tjänster efter sådana ändringar innebär att du godkänner de uppdaterade villkoren.

Övriga frågor

Maila oss till info@optimum-metoden.se vid eventuella övriga frågor.

Mycket varmt välkommen till oss!

Senast ändrad 2023.07.01

Version 1.0