logo

Vanliga
frågor & svar

För utbildningen till Optimumtränare är det bra att ha grundläggande kunskaper inom anatomi, men inget krav eftersom vi går igenom det viktigaste i anatomi- och biomekanikväg under utbildningen. Vi erbjuder även en kostnadsfri förberedelsekurs inför grundkursen i Optimumträning för de som inte har någon förkunskap. För utbildningen till OptimumMindcoach behövs ingen förkunskap.

Se våra referensvideos och kursomdömen här på hemsidan. Vill du ha fler referenser kan du kontakta oss via info@optimum-metoden.se för kontaktuppgifter till tidigare kursdeltagare. Vi är även certifierad av Kroppsterapeuternas yrkesförbund.

Ja, anmälan är bindande när anmälningsavgiften är erlagd. Du hittar alla svar om avbokningsvillkor på denna sida - https://optimum-academy.com/betalningsvillkor/

Nej, vi erbjuder tyvärr inga rabatter till arbetslösa eller studerande. Vi kan rekommendera dig som är arbetslös och har haft en omskolningsförsäkring hos din tidigare arbetsgivare att undersöka möjligheterna att få kursavgiften hos oss betald av Trygghetsrådet.

Optimum samarbetar med Medical Finance för att erbjuda finansiering av utbildningen. Genom Vårdkrediten har du möjlighet att låna belopp mellan 10 000 och 60 000 kr, med möjlighet till räntefri avbetalning under upp till 2 år. Besök https://medicalfinance.se/ för att ta del av den senaste informationen om villkoren och hur du kan dra nytta av detta erbjudande.

Nej, allt ingår i kursavgiften inklusive kurslitteratur.

Blir du sjuk, flyttar eller avbryter dina studier av annan anledning under någon av våra Diplomeringsutbildningar sker ingen återbetalning. Du erbjuds istället möjlighet att fullfölja utbildningen vid ett senare tillfälle inom senast 18 månader efter utbildningens startdatum.

Ja, du kommer att få ett kursintyg efter grundkursen och ett diplom efter godkända kundfall samt godkänd examination efter Diplomeringsutbildningen. Vi mailar ut samtliga kursintyg/Diplom.

För erhållande av diplom efter Diplomeringsutbildningen till Optimumtränare krävs att du utfört 4 behandlingar/träningar/kund med 10 kunder (=totalt 40 behandlingar/träningar) samt att du blir godkänd på en teoretisk examination på OptimumKliniken eller via Skype inom ett år efter steg 5 på utbildningen. Under den teoretiska examinationen får du demonstrera de kunskaper du lärt dig under utbildningen. Skulle inte bli godkänd på teoretiska examinationen erbjuds du nytt examinationstillfälle mot en avgift på 4000 kr och skulle du inte få godkänt på tre försök behöver du gå om utbildningen.

För erhållande av diplom efter Diplomeringsutbildningen till OptimumMindcoach krävs att du utfört 3 behandlingar/per kund med 10 kunder (=totalt 30 behandlingar) samt att du blir godkänd på en teoretisk examination på OptimumKliniken eller via Skype inom ett år efter steg 3 på utbildningen. Under den teoretiska examinationen får du demonstrera de kunskaper du lärt dig under utbildningen. Skulle inte bli godkänd på teoretiska examinationen erbjuds du nytt examinationstillfälle mot en avgift på 4000 kr och skulle du inte få godkänt på tre försök behöver du gå om utbildningen.

Vi rekommenderar i första hand våra kursdeltagare att använda de erhållna kunskaperna från Diplomeringsutbildningarna i arbete som egenföretagare. Detta ger dig en frihet att själv bestämma över tider, prissättning för dina tjänster etc. Vi har många som gått våra utbildningar som tidigare arbetat inom andra yrkesområden och utan erfarenhet inom eget företagande som sadlat om till att jobba enligt OptimumMetoden med mycket fina resultat. Se referensvideos från kursdeltagare under våra utbildningar. Våra Diplomeringsutbildningar ger dig kunskaper och färdigheter för att arbeta som egenföretagare med såväl privatpersoner, grupper och företag som uppdragsgivare. Redan under utbildningstiden erbjuds du också att adderas till våra slutna Facebook-grupper som består av samtliga terapeuter som går/gått våra Diplomeringsutbildningar. Dessa grupper ska ses som yrkesmässiga communities som stöd under din fortsatta karriär där klientfall och ämnesspecifika frågor diskuteras.